-
-
Als een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol participeren aanzienlijk verhoogd. Om deze reden is de 'Harrie Helpt Training' ontwikkeld. Vanuit Werkgeversservicepunt Drenthe bieden we deze training aan werkgevers aan. Klik hier voor meer informatie over de Harrie Helpt Training.
-
-
Een jobcoach begeleidt een werknemer met een langdurige ziekte of handicap op de werkvloer. Dit kan een externe of interne jobcoach zijn.
Externe jobcoach
Een externe jobcoach werkt voor een erkende jobcoachorganisatie en legt verantwoording af aan UWV. In overleg met een van deze erkende organisaties, kan een werknemer zelf een externe jobcoach regelen.
Interne jobcoach
Een interne jocoach werkt binnen jouw eigen organisatie. Deze jobcoach hoeft niet gecertificeerd te zijn. Het kan ook een collega op de werkvloer zijn die hier een speciale training voor heeft gevolgd, zoals de HARRIE Training.
Als werkgever zorg je voor een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma en regel je begeleiding op de werkvloer. De jobcoach is vervolgens de schakel tussen werkgever en werknemer.
Klik hier voor meer informatie over de regeling voor een interne jobcoach.
-
-
Het LIV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon. Hierdoor dalen de loonkosten voor de werkgever. De kans op werk voor deze werknemers neemt dan toe. Het recht op en de hoogte van het LIV wordt vastgesteld in het jaar na het kalenderjaar waarover het LIV wordt berekend.
Klik hier voor meer informatie over het lage-inkomensvoordeel (LIV)
-
-
De no-riskpolis is een regeling die kan gelden als je een werknemer met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, ziekte of handicap in dienst neemt. Dit houdt in dat je:
- een Ziektewet-uitkering voor de werknemer kunt krijgen als hij/zij ziek wordt;
- geen hogere premie hoeft te betalen voor de Ziektewet;
- geen hogere premie hoeft te betalen als hij in de WGA komt.
Klik hier voor informatie over de voorwaarden voor de no-riskpolis
-
-
De loonkostensubsidie is bedoeld voor werkgevers die iemand met een ziekte of handicap in dienst nemen. Of je een loonkostensubsidie kunt ontvangen is afhankelijk van je (nieuwe) medewerker. De sociale dienst of gemeente bepaalt namelijk of je in aanmerking komt voor de loonkostensubsidie.
Als werkgever vraag je de loonkostensubsidie aan voor de werknemer als deze minder dan het minimumloon kan verdienen. De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon.
De loonkostensubsidie vraag je aan bij de gemeente waar de werknemer staat ingeschreven.
Klik hier voor de folder van WSP Drenthe over loonkostensubsidie voor werkgevers
Klik hier voor de folder van WSP Drenthe over loonkostensubsidie voor werknemers
Klik hier voor meer informatie van het UWV over loonkostensubsidie
-
-
Het LKV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen.
Het gaat vooral om:
- oudere werknemers met een uitkering;
- werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering;
- werknemers met een arbeidsbeperking.
Klik hier voor meer informatie over loonkostenvoordeel (LKV)
-
-
Soms is het niet direct duidelijk of de medewerker bij je organisatie past of het werk aan kan. Een proefplaatsing biedt de werkgever de kans om hierachter te komen. Je maakt hierbij geen kosten en loopt geen risico. In deze periode betaal je geen loon; de nieuwe medewerker behoudt namelijk zijn uitkering. Een proefplaatsing duurt maximaal drie maanden en is met intentie om een regulier dienstverband aan te gaan van minimaal zes maanden. Een proefplaatsing vraag je aan bij de gemeente waar de werknemer staat ingeschreven.
Klik hier voor meer informatie over de regeling voor een proefplaatsing
-
-
Zoek je een nieuwe medewerker?
Als werkgever kun je voor sommige werknemers gebruik maken van verschillende financiële regelingen. Deze regelhulp geeft inzicht in welke regelingen van toepassing zijn en hoe hoog de bedragen zijn.
Je kunt een persoonlijke brief maken met een overzicht van de voordelen. Deze brief is het financieel CV.
Klik hier voor de regelhulp financieel CV
-
-
Scholing draagt bij aan gezonde, gemotiveerde medewerkers die goed zijn toegerust voor hun werkzaamheden. Soms is scholing nodig voordat de medewerker aan de slag kan. Scholing kan ook een onderdeel zijn van het van ‘werk naar werk’-begeleiden van de eigen werknemers. Ook als je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt, zijn er verschillende mogelijkheden voor ondersteuning op dit gebied.
Meer weten? Neem dan contact op met de gemeente waar de werknemer staat ingeschreven.
-
-
Wil je snel en eenvoudig ontdekken welke regelingen en subsidies van toepassing kunnen zijn bij het aannemen van nieuwe werknemers?
De Subsidiecalculatortool brengt in beeld voor welke subsidies en regelingen je als werkgever in aanmerking kunt komen.
-
-
Als het nodig is om een werkplek aan te passen voor een medewerker, dan kun je hiervoor een vergoeding ontvangen. Dat geldt ook voor een vervoersvoorziening om op het werk te kunnen komen. De werknemer moet een dienstverband voor de duur van minstens zes maanden en voor minimaal 18 uur per week hebben. In bijzondere omstandigheden kan een werkplekaanpassing worden toegekend tijdens een proefplaatsing.
Let op: de link komt uit op de regels van de gemeente Emmen maar geldt voor de gehele Arbeidsmarktregio Drenthe. Dat betekent dat deze voorwaarden ook gelden in de gemeenten Midden-Drenthe, Hoogeveen, De Wolden, Borger-Odoorn en Coevorden. Je vraagt een werkplekaanpassing aan bij de gemeente waar de werknemer staat ingeschreven.
Klik hier voor de regels voor werkplekaanpassing Participatiewet gemeente Emmen (overheid.nl)