Nieuwsbrief | April 2024

Bekijk de webversie

 Nieuwsbrief | April 2024

De M van Mens, Motivatie en een Match
De motivatie en passie voor techniek hebben Ayaz tot een waardevolle aanwinst voor het team van Airhome Ventilatieservice gemaakt. Dankzij een zorgvuldige match en de steun van Sociale Teams Borger-Odoorn en DIT Techniek, heeft Ayaz een perfecte plek gevonden waar zijn talenten volledig tot hun recht komen.

Dit verhaal is een mooi voorbeeld van het belang van investeren in mensen en het vinden van talent op onverwachte plekken.


Klik hier om te lezen hoe Ayaz en Airhome een perfecte match zijn geworden
Social Return on Investment bij jou in bedrijf!
Heb je een social return verplichting? En wil je graag meer informatie over hoe je die kunt inzetten in jouw bedrijf? Bekijk dan de inspiratiefilm waarin Geert Veenstra van Menso en Didier Niland van Hemmen BV in gesprek gaan met Karin Heeling-Uenk, projectleider SROI van de Arbeidsmarktregio Drenthe. Dit filmpje is gemaakt voor ondernemers in de Gemeente Emmen.

Er volgen nog meer filmpjes (gemaakt door HeArt Workx Productions) voor ondernemers in de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe.

Hier vind je meer informatie over Social Return
Maatschappelijk betrokken en ruimte voor werkervaringsplekken?

Team Actief voor Werk van de gemeente Coevorden begeleidt mensen, vaak met een bijstandsuitkering, naar betaald werk. Hiervoor werken ze samen met werkgevers die ruimte hebben voor werkervaringsplaatsen, stages of leer-werkplekken.

Eén van die werkgevers is woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord. Zo kwam in juni 2023 de vraag om Oekraïense vluchtelingen in te zetten in de zorg bij Het Ellertsveld.


Lees hier over de ervaring van woonzorgcentrum Het Ellertsveld

Wisseling van de wacht bij Scoren in Drenthe

Het waren drukke weken bij Scoren in Drenthe. Op maandag 18 maart ging de 4e groep met nieuwe deelnemers van start met het traject. Precies een week later, op 25 maart, was de afsluitende bijeenkomst van de 3e groep. 
 

In de 4e en laatste fase van het traject zijn de deelnemers van de 3e groep bezig geweest met de uitstroom richting hun plekje! Om dit goed te kunnen vormgeven gingen ze aan de slag met hun CV en het solliciteren.

Klik hier om het hele bericht te lezen

Regelingen en subsidies: proefplaatsing

Er zijn diverse regelingen die het voor jou als werkgever aantrekkelijk maken om een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt of vanuit een uitkering in dienst te nemen.

Soms is het niet direct duidelijk of een medewerker bij je organisatie past of het werk aan kan. Een proefplaatsing biedt de de kans om hierachter te komen. Je maakt hierbij geen kosten en loopt geen risico. In deze periode betaal je geen loon; de nieuwe medewerker behoudt namelijk zijn uitkering.

Meer over de regeling rondom proefplaatsing en meer lees je hier

UWV: Vraag naar transportpersoneel blijft groot ondanks tegenwind sector

De sector transport en logistiek staat onder druk. Dit komt door een afnemende vraag bij opdrachtgevers bijvoorbeeld in de bouw en industrie. Daarnaast hebben internationale ontwikkelingen, zoals de sancties op Rusland, invloed op de goederenstroom.

Ondanks de economische tegenwind waar de sector mee te maken heeft blijven er toch veel baankansen. Onder andere voor vrachtwagenchauffeurs. Vergrijzing zorgt voor een aanhoudende personeelsvraag.

Klik hier om het hele bericht te lezen

Over WerkgeverServicepunt Drenthe
WerkgeversServicepunt Drenthe (WSPD) is een samenwerking van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe, UWV en sociale werkbedrijven.
WSP Drenthe kent de markt én brengt werkzoekenden en organisaties bij elkaar.
 
Agenda
4 juni
12 september en 15 oktober
10 oktober
> Online Banenmarkt Drenthe | LinkedIn
> HARRIE Helpt Training - regulier
> Noteer alvast! Werkgeversdag

WerkgeversServicepunt Drenthe
info@wspdrenthe.nl  |  www.wspdrenthe.nl

Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@wspdrenthe.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing