Praktijkleren

12-10-2023 704 keer bekeken

Arbeidsmarktregio Drenthe zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Onderwijs en ontwikkeling die voor iedereen toegankelijk is is hier ook onderdeel van. Praktijkleren met een Praktijkverklaring kan hierin bijdragen bij jou als erkend leerbedrijf.

Wat is een praktijkverklaring en wat is de meerwaarde?

De praktijkverklaring is een herkenbaar getuigschrift vanuit het mbo waarmee het perspectief op duurzaam werk wordt vergroot voor werkenden en werkzoekenden.

  • Voor werkgevers maakt de praktijkverklaring duidelijk wat een werknemer in huis heeft. In een praktijkverklaring geeft de werkgever aan welke werkprocessen door de werknemer geleerd zijn in het bedrijf. Met de praktijkverklaring kan een werkgever werknemers in de praktijk op maat opleiden, waardoor het ook kansen biedt in sectoren met een tekort aan personeel. Meer informatie hierover is te lezen in de folder 'Praktijkleren voor werkgevers'.
  • Voor UWV en gemeenten is de praktijkverklaring van meerwaarde in leerwerktrajecten en begeleidingstrajecten naar werk. De praktijkverklaring draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van de kandidaat doordat hij zo zijn vaardigheden kan aantonen op de arbeidsmarkt.
  • Voor een deel van de doelgroep is de praktijkverklaring de eerste keer dat ze een leertraject met een officieel document, de praktijkverklaring, afronden. Het geeft een positieve leerervaring waardoor het zelfvertrouwen toeneemt en iemand eerder een vervolgstap zet richting ‘leven lang ontwikkelen’. In de folder 'Ga praktijkleren!' staat meer uitleg voor medewerkers die meer willen weten over praktijkleren.

Doe mee voor duurzaam werk!

Ben je maatschappelijk betrokken? Ben je al een erkend leerbedrijf of wil je dat graag worden? Doe dan mee met praktijkleren! Bied medewerkers en werkzoekenden de kans op een praktijkverklaring.

Download hier het aanmeldingsformulier en vul deze in. 

Cookie-instellingen