Dubbele kick-off Scoren in Drenthe

06-02-2023 488 keer bekeken

​​​​​​​Met een dubbele kick-off op 30 januari bij FC Emmen in Emmen en 31 januari bij HZVV in Hoogeveen heeft Scoren in Drenthe, na de succesvolle pilot in het voorjaar van 2022, een vervolg gekregen.

Liefst 37 jongeren en jongvolwassenen gaan het komende half jaar via Scoren in Drenthe aan de slag met hun eigen ontwikkeling.

In november riep FC Emmen-speler en tevens ambassadeur van Scoren in Drenthe, Ole Romeny, jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 30 jaar op, die het gevoel hebben op de reservebank te zitten, om in actie te komen. En met succes! Met name dankzij de informatiebijeenkomsten voor werk- en jongerencoaches van de gemeenten en het UWV stroomde de aanmeldingen binnen.

Van één naar twee

Scoren in Drenthe bereikte zelfs zoveel jongeren en jongvolwassenen dat het project niet met één, maar met twee groepen afgetrapt kon worden: een in Emmen en een in Hoogeveen. In totaal meldden 37 jongeren en jongvolwassenen uit de gehele Arbeidsmarktregio Drenthe zich aan (bestaande uit: de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Coevorden, Midden-Drenthe, Hoogeveen en De Wolden, het UWV, Emco en Stark). Op basis van de woonplaats en beschikbaarheid werden de deelnemers ingedeeld op een locatie. Zo werd er in Emmen gestart met twintig deelnemers en in Hoogeveen met zeventien.

Eerste ontmoeting tijdens kick-off

Op 30 en 31 januari ontmoetten de deelnemers elkaar voor het eerst tijdens de kick-off in Emmen en Hoogeveen. Na een welkomstwoord, een introductie van het projectteam en enkele mededelingen werden alle aanwezigen door Lars Koster, maatschappelijk voetbaltrainer bij FC Emmen Naoberschap, in beweging gezet met een warming-up op muziek. Vol energie nam Herman Rozema van USG Restart de deelnemers vervolgens mee in het programma van Scoren in Drenthe voor het komende half jaar.

Om de deelnemers wegwijs te maken op beide locaties mocht natuurlijk een rondleiding niet ontbreken. Na de rondleiding was het tijd om de focus te verleggen naar de eerste training. Ondanks de diversiteit in beide groepen deden alle deelnemers fanatiek mee, maar werd er ook rekening gehouden met elkaar. Iedereen stapte uiteindelijk moe, maar voldaan het voetbalveld af.

Over Scoren in Drenthe

Tijdens Scoren in Drenthe gaan jongeren en jongvolwassenen aan de slag met hun eigen ontwikkeling. Gedurende 24 weken nemen zij deel aan groepsbijeenkomsten en (voetbal)trainingen. Elke week staat er een groepsbijeenkomst onder leiding van jobcoaches van USG Restart en twee (voetbal)trainingen onder leiding van FC Emmen Naoberschap op het programma.

MDT

Tijdens de eerste zestien weken van Scoren in Drenthe staat MDT (Maatschappelijke Diensttijd) centraal. Tijdens de genoemde groepsbijeenkomsten gaan de deelnemers met elkaar in gesprek om elkaar beter te leren kennen, volgen zij workshops die bijdragen aan hun (persoonlijke) ontwikkeling en gaan zij gezamenlijk buurtbijdrages bedenken en uitvoeren. Als klap op de vuurpijl is ook een regionale uitwisseling waarbij zij met andere jongeren en jongvolwassenen in contact komen onderdeel van het programma.

Vervolg

Na voltooien van de eerste zestien weken stromen de deelnemers geruisloos door naar het vervolg van Scoren in Drenthe. De nadruk komt dan te liggen op het vinden van een passende baan, werkervaringsplek of opleiding. Om dat te bereiken worden er werkveldbezoeken georganiseerd en ook de groepsbijeenkomsten worden zo ingericht dat de deelnemers daar onder begeleiding naar toe kunnen werken.

Samenwerking

Scoren in Drenthe wordt mogelijk gemaakt door de Arbeidsmarktregio Drenthe, MDT, USG Restart, HZVV en FC Emmen Naoberschap.

Cookie-instellingen