Scoren in Drenthe

31-08-2022 741 keer bekeken

Scoren in Drenthe is een sport-/re-integratieprogramma voor jongeren tot en met 27 jaar met afstand tot de arbeidsmarkt. Een traject duurt een half jaar. Het eerste traject was bij FC Emmen. De groep van 16 jongeren vormt samen een team.

Door twee keer per week in het team te spelen leren ze beter samenwerken. Ook leren ze om met kritiek om te gaan. En het zelfvertrouwen wordt groter als ze scoren of een doelpunt tegenhouden. Zelfvertrouwen, teamgeest, zelfbeheersing, dit is allemaal nodig in een voetbalteam, maar ook als ze gaan werken of een opleiding gaan volgen.

Naast de voetbaltraining krijgen ze individuele loopbaanbegeleiding en coaching van jobcoaches van USG Restart. De begeleiding varieert van hulp bij het opstellen van een cv, social media of het vinden van een passende opleiding. Alle deelnemers gaan met zichzelf aan de slag, om te groeien en zich te ontwikkelen om zo een stap te zetten richting hun toekomst. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, een stage- of werkervaringsplek of een betaalde baan.

USG Restart zorgt in samenwerking met FC Emmen Noaberschap en de AMRD voor de begeleiding van de jongeren en helpt ze met het zetten van de vervolgstappen naar die baan of opleiding.

Scoren in Drenthe is onderdeel van de brede Aanpak Jeugdwerkloosheid.

Cookie-instellingen