Dichterbij dan je denkt

31-08-2022 368 keer bekeken

Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt.

Er zijn veel mensen op zoek naar een baan en veel werkgevers op zoek naar talent. Maar ze weten elkaar niet altijd te vinden. Om ze dichter bij elkaar te brengen is de overheid in 2022 met een actieplan gestart met de slogan ‘Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt’.

Hoe komen banen en talenten bij elkaar?

Het actieplan ‘Dichterbij dan je denkt’ is bedoeld voor werkgevers én werkzoekenden. Het begint bij de werkgever die anders naar werk en mensen gaat kijken. Niet zozeer naar diploma’s, maar juist naar de vaardigheden en capaciteiten van een potentiële medewerker. Maar er is meer nodig: ook werkzoekenden moeten een stap durven te zetten. Door te denken in kansen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen, bijvoorbeeld in een  leerwerkbaan.

Om werkgevers en werkzoekenden in de praktijk dichter bij elkaar te brengen, kunnen vier wervingsroutes helpen:

  1. Open Hiring
  2. Innovatieve manieren van matching
  3. Leerwerktrajecten op de werkvloer
  4. Jobcarving + functiecreatie

Op zoek naar een baan, of naar talent?

Zoek je een baan? Pak nu je kans. Ook als je geen diploma’s en/of werkervaring hebt. Het maakt ook niet uit of je wel of geen uitkering hebt. Het Noorden werkt door helpt je graag verder. Zoek je talentvolle kandidaten voor je openstaande vacatures? Dan helpen onze accountmanagers je graag verder.

Cookie-instellingen