Stichting Wolderwijs

Sociaal ondernemerschap begint met sociaal bewustzijn

Wat doet uw bedrijf aan inclusief ondernemen?

Stichting Wolderwijs heeft er bewust voor gekozen om werknemers met een arbeidsbeperking aan te trekken voor de facilitaire functies op onze basisscholen. In de volksmond wordt dit de conciërge van de school genoemd.

Wat zijn uw ervaringen?

Onze ervaring met deze medewerkers is over het algemeen goed. Ze hebben allemaal een “gebruiksaanwijzing” en daarom is het noodzakelijk om directe aansturing, via onze schooldirecteuren, na te streven.

 

Wat is het motief van het bedrijf om inclusief te ondernemen?

Wij vinden het belangrijk om mensen met een arbeidsbeperking mogelijkheden te geven op de arbeidsmarkt. Bovendien past het bij het maatschappelijke karakter van een onderwijsstichting. Omdat het gaat om gesubsidieerde banen wordt het financieel ook aantrekkelijk gemaakt, dat is zeker niet onbelangrijk.

 

Welke tip(s) heeft u voor anderen?

Denk in kansen, wees een goed voorbeeld voor anderen. Maak een budget vrij om iemand met een arbeidsbeperking aan te trekken. Stem je eisen en verwachtingen vooraf goed af met de werkcoaches om teleurstelling achteraf te voorkomen. Verwacht geen uitblinker aan te trekken, daar is de “prijs” ook niet naar. Het gaat hier om mensen en elk mens verdient waardering, ook op arbeidsgebied.  

 

 

Cookie-instellingen