Badge2Match - Hèt netwerkevent op basis van competenties

21-10-2019

Op 31 oktober 2019 is van 10:00 – 12:00 uur het Werkplein Zuidoost-Drenthe in Emmen de locatie van het Badge2match event: het nieuwe solliciteren.

Tijdens dit event staan de (kern-) competenties van de werkzoekenden centraal, cv’s laat men thuis. Met behulp van oplichtende badges komen de werkzoekenden en werkgevers op een unieke wijze met elkaar in gesprek. Er zijn ongeveer 100 gemotiveerde kandidaten uitgenodigd. Grotendeels werkzoekenden met een WW-uitkering, maar ook een klein aantal met een WIA-achtergrond.


Vind zónder brief en cv je nieuwe baan
Er zijn veel werkzoekenden die, op basis van hun cv, niet worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Niet omdat ze onkundig zijn, maar omdat hun werkervaring of opleiding niet aansluit op het gevraagde profiel. Veel werkzoekenden komen uit een vakgebied, waarin de werkzaamheden afnemen of verdwijnen (denk aan de administratieve beroepen). Toch beschikken deze mensen wel degelijk over competenties die op andere gebieden goed inzetbaar zijn, vooral in de dienstverlenende sectoren, zoals de zorg, horeca en de klantencontactbranche. In deze sectoren zijn er veel openstaande vacatures en werkgevers hebben moeite om personeel te vinden. Op basis van de huidige werving- en selectieprocedures weten werkgevers en werkzoekenden elkaar nog onvoldoende te vinden. De huidige arbeidsmarkt vraagt om een andere aanpak. Daarom is het belangrijk dat werkgevers meer kijken naar de competenties van de werkzoekenden en dat  een werkzoekende breder zoekt en open staat voor de huidige kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Inzet met oplichtende badges
Om de werkzoekenden met de werkgevers te matchen, wordt er tijdens het event gebruik gemaakt van een nieuwe technologie, zijnde ‘communicerende badges’. Voordat het event plaatsvindt, is aan de aangemelde werkgevers gevraagd om vijf specifieke competenties aan te geven die noodzakelijk zijn voor hun openstaande vacatures. De werkzoekenden zijn van te voren door UWV uitgenodigd om een competentie test te doen. Uit deze test kwam per deelnemer een lijst met competenties di e het beste bij hem/haar past. Vervolgens is deze uitslag individueel besproken met een CTC-adviseur om zo te komen tot een vijftal kerncompetenties. De opgegeven competenties van zowel  de werkgevers als de werkzoekenden, worden digitaal ingevoerd en iedereen ontvangt bij aanvang van het event een persoonlijke badge. Wanneer  er een aantal competenties matchen tussen de werkgever en de werkzoekende is er een digitale match. De badge zal gaan oplichten in een kleur. Dit is het signaal om met elkaar in gesprek te gaan.

Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich nog aanmelden bij Ilona Slomp, adviseur werkgeversdienstverlening, telefoonnummer 06-21 30 95 16, e-mail Ilona.Slomp@uwv.nl Na het badge2match event wordt er ook een reguliere speeddate georganiseerd. Deze speeddate is van 14.00 tot 16.00 uur (ook locatie Zuidoost-Drenthe in Emmen).
 

Cookie-instellingen