Virtuele Banenbeurs Drenthe groot succes!

29-06-2021

Op donderdag 27 mei was de eerste editie van de Virtuele Banenbeurs Drenthe. Maar liefst 100 standhouders presenteerden hun bedrijven op een speciaal ingerichte pagina van Zoo Werkt ‘t. De virtuele markt biedt bezoekers de mogelijkheid van stand naar stand te ‘lopen’.

Bedrijven kunnen niet alleen algemene informatie over hun bedrijf en contactinformatie op hun stand kwijt; ze kunnen ook met informatie en filmpjes aan werkzoekenden laten zien hoe leuk het werk bij hun bedrijf is. Verder plaatsen de bedrijven hun vacatures en kunnen werkzoekenden onder andere via videobellen rechtstreeks met de werkgever in contact komen. De beurs trok maar liefst 1.100 unieke bezoekers. Er werden 700 vacatures aangeboden.

Een van de standhouders is Infunctie Carrièremakers uit Hoogeveen. Wij spreken met Mike van der Wal, intercedent, om zijn ervaringen over deze eerste editie van de Virtuele Banenbeurs Drenthe te horen. Van der Wal: “We waren erg benieuwd naar wat deze online banenbeurs ons kon brengen. Daarom hebben wij ons aangemeld. We hebben ons wel ingelezen en voorbereid omdat het natuurlijk een heel andere manier van werken is. Als je het eenmaal een beetje doorhebt, is het prima te doen. Het leuke is ook dat deze beurs ook na 27 mei gewoon nog te bezoeken is”.

Op de vraag hoe hij de beurs ervaart, vertelt Mike:  ‘We zijn nu halverwege de middag en we zijn erg tevreden! Wij hebben al ruim tachtig mensen op onze stand gehad. Dit heeft geleid tot zeven concrete sollicitaties op diverse functies. Ook heb ik met meerdere mensen live gechat, een bijzondere ervaring. Al met al zijn wij zeker tevreden, nu al.”

Het mooie van deze beurs is dat deze niet ophoudt maar vierentwintig uur per dag te bezoeken is en blijft voor alle mensen die op zoek zijn naar een leuke nieuwe baan. Wilt u als werkgever ook kosteloos een stand inrichten? Dat kan! Meld u dan aan via de website: zoowerktt-online.nl/nl

Cookie-instellingen