Virtuele Banenbeurs ZOO Werkt ‘t voor alle werkzoekenden in Drenthe

17-05-2021

Zoo Werkt ’t organiseert op donderdag 27 mei van 11:00 uur tot 16:00 uur de Virtuele Banenbeurs Drenthe. Werkzoekenden, schoolverlaters en baanveranderaars kunnen vanaf hun eigen pc, tablet of mobiele telefoon live in contact komen met ruim honderd werkgevers en opleiders.

Werkgevers en opleiders kunnen net als bij een echte beurs aanwezig zijn met virtuele stands. Via een online platform kunnen ze kennis maken met bezoekers.

Digitale interactie
Wethouder Wanders: ‘Nadat we vorig jaar een groot banenevent in de oude dierentuin in Emmen helaas moesten afblazen vanwege corona, zijn we op zoek gegaan naar alternatieve manieren om ontmoetingen te creëren tussen werkgevers, opleiders en kandidaten in onze arbeidsmarktregio. Zo ontstond het innovatieve idee van de digitale banenbeurs. Bezoekers kijken en kiezen zelf waar ze naar toe willen en met wie ze in contact willen komen. Interactie is daarbij het sleutelwoord.’

De kandidaten hebben de mogelijkheid om met een werkgever of opleider in gesprek te gaan via chatten of beeldbellen. Ook kunnen ze workshops volgen over hoe je een professionele cv in elkaar zet en wat handige tips zijn als je solliciteert naar een baan. Ook zijn er diverse sprekers. De virtuele stands van de werkgevers en opleiders blijven na 27 mei nog een jaar zichtbaar voor kandidaten. Meer informatie over Zoo Werkt ‘t vind je op www.zoowerktt.nl.

Samenwerking Drentse gemeenten en UWV
Zoo Werkt ’t is een samenwerking van de Arbeidsmarktregio Drenthe (gemeente Emmen, gemeente Borger-Odoorn, gemeente Coevorden, gemeente Hoogeveen, gemeente De Wolden, gemeente Midden-Drenthe en UWV).

Cookie-instellingen