Duurzame Inzetbaarheid in Drenthe "Iedereen telt in Ondernemend Drenthe!"

08-10-2020

Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een breed en actueel thema dat bij alle bedrijven speelt. Denk maar eens aan langer doorwerken in verband met verhoging van de pensioenleeftijd, werken en mantelzorg, personeelstekort, bijhouden van technologische ontwikkelingen, ziekteverzuim, sociale problematiek of gezondheid van werknemers.

Met het nieuwe project Duurzame Inzetbaarheid "Iedereen telt in ondernemend Drenthe!" wil de Arbeidsmarktregio Drenthe 30 bedrijven de kans geven om Duurzame Inzetbaarheid binnen hun bedrijf vorm te geven. Deze bedrijven krijgen op basis van een scan Duurzame Inzetbaarheid en gesprekken, uiteindelijk een praktisch plan van aanpak. Maatregelen of instrumenten die daarbij ingezet worden, kunnen deels worden gesubsidieerd. 

Het project wordt uitgevoerd door Werkgeversservicepunt Drenthe, de samenwerking tussen gemeenten en UWV. De kennis, ervaring en contacten blijven ook na het project bestaan, ook hierin schuilt duurzaamheid. U leest alles over het project op de website Duurzame Inzetbaarheid in Drenthe.

Startbijeenkomst

Dinsdag 29 september was de Startbijeenkomst van Duurzame Inzetbaarheid in Drenthe. De bijeenkomst werd live uitgezonden vanaf een unieke locatie: de Statenzaal van het Provinciehuis Drenthe in Assen. Heeft u de livestream gemist? U kunt hem in onderstaande video terugkijken. Tijdens de Startbijeenkomst werden ook korte voorbeeldvideo's van werkgevers getoond, namelijk van Wildlands, Hof van Saksen en Snoek Puur Groen.

 

 

Cookie-instellingen