Zo wordt de dienstverlening toegankelijker en beter vindbaar voor zowel inwoners als werkgevers. De opgedane kennis en ervaringen van de regionale mobiliteitsteams vormen een belangrijke basis voor deze plannen. Eén van de uitgangspunten is het realiseren van één regionaal loket – zowel fysiek als online. Voor onze regio wordt dit het Werkcentrum Drenthe.
Wat houdt het Werkcentrum in?
Werkzoekenden, werkenden en werkgevers kunnen bij het Werkcentrum terecht met al hun vragen over werk, loopbaanontwikkeling, arbeidsmarktgerichte scholing en personeelsvraagstukken. Het jaar 2025 geldt als overgangsjaar waarin we stap voor stap overgaan naar deze nieuwe werkwijze. Vanaf 1 juli 2026 moet elke arbeidsmarktregio beschikken over ten minste één fysieke locatie en één digitale toegang tot het Werkcentrum.
Bekende dienstverlening blijft bestaan
De namen WerkgeversServicepunt, Leerwerkloket en Het Noorden (regionaal mobiliteitsteam) verdwijnen, maar de bijbehorende dienstverlening blijft behouden en wordt geïntegreerd in het Werkcentrum. In onze regio is ervoor gekozen om eerst de bestaande dienstverlening voort te zetten. In 2025 bekijken we hoe deze het beste kan worden opgenomen in het Werkcentrum. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met private partners.
De vervolgstappen
De komende periode werken we verder aan de ontwikkeling van het Werkcentrum en de regionale uitbreiding ervan. Het transitiejaar 2025 gebruiken we om de overstap naar het Werkcentrum zorgvuldig voor te bereiden en stapsgewijs te implementeren.