Spuiter (inclusief Basisopleiding)

13-05-2019 366 keer bekeken 0 reacties

Binnen Fokker Aerostructures bieden ze je de mogelijkheid om als Vliegtuig Spuiter aan de slag te gaan.

In een half jaar leren ze je de basistechnieken van het vak. Dat doen ze door middel van theorielessen
(+/- 5 dagdelen per week), maar vooral door ‘learning on the job’. Want zij geloven dat je het vak het beste leert door direct zelf aan de slag te gaan. Een persoonlijke coach ondersteunt je daarbij!

De functie
Als Vliegtuig Spuiter ben je verantwoordelijk voor het voorbehandelen (schuren, schoonmaken, ontvetten, maskeren) van vliegtuigonderdelen. Je voorziet het onderdeel van een primerlaag. Vervolgens spuit je het onderdeel met behulp van een handspuitpistool in de juiste laklaag. Je gebruikt daarbij verschillende middelen en materialen, afhankelijk van de voorschriften van de klant. De handelingen die je uitvoert zorgen ervoor dat het vliegtuigonderdeel is beschermd tegen corrosie en waterinsluiting. Daarnaast is het van invloed op de aerodynamica van het uiteindelijke vliegtuig.

Functie- Eisen
Om deze rol goed te kunnen vervullen vragen zij het volgende:

 • Je bent een teamspeler, sociaal en hebt een positieve werkhouding;
 • Je bent gewend om met je handen te werken;
 • Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor detail;
 • Je hebt het geduld en de finesse om secure werkzaamheden te verrichten;
 • Je schroomt niet om fysiek werk te verrichten;
 • Je bent bereid om in ploegendienst te werken;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Bij eventuele calamiteiten of herstelwerkzaamheden ben je flexibel inzetbaar.

Hun Aanbod
Een functie met een grote focus op kwaliteit in een innovatieve en internationale omgeving waarin gewerkt wordt met ‘state of the art’ technologie binnen een organisatie met een rijke historie op het gebied van vliegtuigbouw. Hun organisatie ademt de passie voor techniek uit en hun medewerkers zijn met recht trots op wat zij ontwikkelen en bouwen. Verder bieden zij je:

 • Een unieke functie binnen de vliegtuigindustrie;
 • Een baan voor 40 uur per week (via Randstad) met uitzicht op vast dienstverband bij Fokker;
 • Een interne basisopleiding. Ze leren je de basistechnieken van het vak d.m.v. training on the job en geven je de mogelijkheden om tijdens werktijd theorielessen te volgen. Daar leer je alles over het voorbehandelen van een product, plamuren en afplakken, spuittechnieken, het mengen van verf, types coating en sealings, het uitvoeren van eindcontroles, enz.  De lessen zullen met een eindtoets worden afgesloten.
 • Meer dan genoeg ontwikkelmogelijkheden. Ook na de basisopleiding kun je blijven leren, zodat je een specialist wordt en in de toekomst aan al hun vliegtuigprojecten kunt werken.

Wat verwachten ze van jou?
Een serieuze instelling en de motivatie/gedrevenheid om een vak te willen leren. Ze zoeken kandidaten die zich voor langere tijd aan hun organisatie willen binden. 

Voor meer informatie en aanmelding klik dan op flyer.

 

 

0  reacties