Emmen aan het werk

18-04-2019 218 keer bekeken 0 reacties

Een unieke samenwerking tussen FC Emmen en Menso.

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen deed op 1 april de aftrap van een uniek project.
FC Emmen, haar maatschappelijke stichting Naoberschap United en leerwerkbedrijf Menso Emmen slaan de handen ineen in het project Emmen aan het werk.

Christiaan Zondag namens leerwerkbedrijf Menso Emmen: “FC Emmen heeft een hele grote sponsorgroep, meer dan 600 bedrijven. Veel van deze bedrijven komen handjes tekort en zoeken nieuwe werknemers. Wij hebben de versterkingen voor hun team. We hebben de sponsorgroep benaderd en we willen  graag een één- tweetje met ze maken. En om even in voetbaltermen te blijven, we hebben spitsen met een neusje voor de goal, we hebben waterdragers en we hebben ook noeste verdedigers. Dus of een bedrijf nu 4-3-3 , 4-4-2, 5-4-1 of in welke opstellingsvariant dan ook wil spelen, wij hebben de juiste mensen voor ze! Onze kandidaten staan te trappelen om aan de slag te gaan. Ze zijn maximaal 3-6 maanden voor het bedrijf beschikbaar tegen een aantrekkelijk tarief en dan op een manier waarbij het voor de kandidaat ook lonend is om daadwerkelijk aan het werk te gaan. Na deze 3-6 maanden warmlopen binnen het bedrijf zal de werkgever ze bij gebleken geschiktheid maar al te graag verder willen gaan en de kandidaat opstellen als basisspeler in zijn eigen team!
Henk Eising, vicevoorzitter Naoberschap United: “Er is op dit moment een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Bedrijven staan te springen om extra handen. Die zijn er best in de vorm van werkzoekenden (bijstandsgerechtigden), maar waarbij je deze mensen eerst een klein steuntje in de rug moet geven. Dat gaan wij dan ook doen.

En zo kwam het dat een groep van 100 werkzoekenden (bijstandsgerechtigden), net als een echte betaald voetbalclub, op een heus trainingskamp ging!  FC Emmen assistent-trainer Bas Sibum en oud handbalbondscoach Harrie Weerman gingen sportief met ze aan de slag om te werken  aan een goede basisconditie. En net als bij een echt voetbalteam waren er tactische besprekingen en werden nieuwe vaardigheden aangeleerd. Kortom, deze groep is straks dankzij dit trainingskamp klaar voor de arbeidsmarkt!

 

0  reacties