View this email in your browser

Als ondernemer wilt u natuurlijk de best passende medewerkers. De adviseurs van Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) kunnen u hierbij helpen. Zij weten als geen ander welke talenten bij u in de buurt gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan en hoe u succesvol kunt werven onder bijzondere doelgroepen. Bovendien nemen ze u veel werk uit handen, omdat zij kunnen vertellen voor welke regelingen u als werkgever bij een potentiële nieuwe medewerker in aanmerking komt. Zo vindt u snel en met minder inspanning de nieuwste aanwinst voor uw bedrijf.



Zelf aan het stuur op weg naar zelfstandigheid
Betere kansen op de arbeidsmarkt voor plattelandsjongeren, dat is in het kort het doel van het project ‘Vitaal Platteland’. Deze subsidieregeling is een samenwerking tussen Arbeidsmarktregio Drenthe, het UWV en Provincie Drenthe. Dylan Mulder kan dankzij de regeling zijn rijbewijs halen, zodat hij zelfstandiger wordt in zijn werk.
 
Via USG Restart kwam Dylan een paar jaar geleden terecht bij stukadoorsbedrijf Nanninga in Nieuw-Buinen. Jan Korte van USG Restart bracht Dylan en Nanninga met elkaar in contact: ‘Stukadoorswerk leek Dylan leuk, dus ik vroeg Erik Boelsem van stukadoorsbedrijf Nanninga of hij een plekje had. Dylan heeft eerst een dag meegelopen en kreeg uiteindelijk een proefplaatsing voor twee maanden. In die tijd krijg je als werkgever een goede indruk van iemand: ligt het werk hem, is hij betrouwbaar? Want het busje vertrekt op een bepaalde tijd en de collega’s moeten op elkaar kunnen rekenen tijdens een klus.’
Afwisselend
Dylan: ‘Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik van het werk moest verwachten, maar ik merkte al snel dat ik het heel leuk vond. Het is lekker in de buurt en de collega’s zijn gezellig. Je komt steeds bij andere mensen thuis, dat maakt het heel afwisselend. Ik was blij dat ik na de proefperiode een jaarcontract kreeg. Dat gaf me een goed gevoel!’

Rijbewijs halen
Erik Boelsem biedt jongens als Dylan graag een kans. ‘Als iemand goed met z’n handen kan werken en van aanpakken weet, kunnen wij hem goed gebruiken. Dylan bleek prima in het team te passen en pikte het werk snel op. We hebben hem gestimuleerd om een opleiding te volgen, zodat hij nu ook wat meer theoretische kennis heeft. Daarnaast is hij nu bezig om zijn rijbewijs te halen. Dat is mogelijk dankzij de subsidie van Vitaal Platteland. Ik schat in dat hij over een jaar of twee zelfstandig naar klussen kan, dan is het noodzakelijk dat hij ook kan rijden. Dankzij de subsidie wordt hij voor ons breder inzetbaar én kan hij groeien in zijn werk.’ Dylan knikt: ‘Het zou super zijn als ik straks nog zelfstandiger kan werken. Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg en hoop dat ik snel slaag!’

Vinger aan de pols
Jobcoach Jan blijft nauw betrokken bij Dylan. ‘In het begin is de begeleiding altijd wat intensiever. Dan moet een kandidaat nog echt leren om samen te werken met collega’s en om goed om te gaan met kritiek. Bij Dylan kom ik nu af en toe nog langs om te kijken hoe het gaat. Ik heb regelmatig contact met Erik en eens in de zoveel tijd houden we met z’n drieën een evaluatiegesprek. Ik blijf zo lang mogelijk vinger aan de pols houden. Want juist als het zo goed gaat als bij Dylan, wil je niet dat er toch nog iets misloopt.’
Jobcoach Jan Korte (USG Restart). Door omstandigheden lukte het helaas niet Dylan en Erik Boelsem (Stukadoorsbedrijf Nanninga) te fotograferen.
Subsidiemogelijkheden 
Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor een subsidie voor bijvoorbeeld een rijbewijs of scholing voor uw medewerker? Neem contact op met Werkgeversservicepunt Drenthe, e-mail:
info@wspdrenthe.nl of telefoon: 0800 – 0151.



Annika van der Werf
Annika van der Werf is accountmanager bij gemeente Midden-Drenthe. In deze nieuwsbrief maken we kennis met haar: ‘Mijn werkdag is erg divers; het is nooit te voorspellen hoe het precies gaat lopen. Soms is een dag vol gepland met overleggen, zowel intern als regionaal. Op andere dagen ben ik meer bij bedrijven of ik ben bezig om kandidaten voor te stellen bij bedrijven. 
Ik werk veel samen met mijn collega’s, de consulenten werk, om gezamenlijk zicht te hebben en houden op kansen voor werk voor onze kandidaten.’

Mobiliteit en vitaliteit
‘De afgelopen maanden heb ik veel tijd gestoken in het maken van een plan voor mobiliteit en vitaliteit; dit plan geldt voor de hele Arbeidsmarktregio Drenthe en dus ook voor de gemeente Midden-Drenthe. Deze actie komt vanuit het programma Perspectief op Werk. Zo kunnen wij kandidaten voor wie mobiliteit een belemmering vormt om een baan te vinden of te houden, een rijbewijs of een vervoersmiddel – zoals een  (elektrische)  fiets - aanbieden. Veel kandidaten kunnen winst behalen op het gebied van vitaliteit. Een verstoord dag/nachtritme, overgewicht en een slechte conditie, of een laag zelfbeeld; het kan allemaal invloed hebben op het vinden of behouden van werk. We bieden hulp op maat aan om te komen tot verbetering van de vitaliteit.’
 
Graag op bezoek bij bedrijven
Als accountmanager ben je een adviseur, verbinder en projectleider. Annika: ‘Al deze verschillende rollen maken het werk erg dynamisch.’ Het was dan ook een hele omschakeling voor Annika om volledig thuis te moeten werken: ‘Op dit moment werk ik de helft van de week thuis en de andere helft van de week ben ik op kantoor. Een bedrijf bezoeken zat er lange tijd niet in, dat was erg vervelend. Pas als je een bedrijf van binnen ziet, krijg je er een goed beeld van en gevoel bij. Dan kun je ook beter inschatten of het passend is voor onze kandidaten. Een voordeel aan deze periode was natuurlijk wel dat ik minder reistijd had. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het zorgt er ook voor dat je meer tijd over houdt voor andere zaken.’
 
Kandidaten aan het werk
‘Mijn werkdag is geslaagd als wij een kandidaat hebben kunnen bemiddelen naar werk, zegt Annika. ‘Ik vind het erg waardevol om hierin een bijdrage te kunnen leveren, dat iemand mee kan doen in de maatschappij en daar blij van wordt.’
 
Mail: a.vanderwerf@middendrenthe.nl
Telefoon: 0614883205



 
RMT Drenthe helpt werkenden, werkzoekenden en werkgevers
De Regionale Mobiliteitsteams (RMT) zijn er voor mensen die door corona, vanaf 12 maart 2020, hun werk of inkomen zijn verloren of hun werk of inkomen dreigen te verliezen. Werkenden, werkzoekenden en werkgevers kunnen met hun vragen terecht bij het RMT-Drenthe.

Samenstelling RMT-team
Het team bestaat uit adviseurs van het Werkgeversservicepunt Drenthe, UWV, gemeenten, de vakorganisaties FNV en CNV, Leerwerkloket en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Het zijn allemaal mensen die de regio en regionale arbeidsmarkt goed kennen en ruime ervaring hebben. Samen kunnen zij veel diensten inzetten om mensen te begeleiden naar (ander) werk.
RMT-team Drenthe. Van links naar rechts: Caroline Fries (FNV), Petra Kassens (FNV), Laura de Ruiter (UWV), Titia Terpstra (CNV), Diana de Boer (CNV), Helga Koops (UWV), Pia Sipkens (UWV), Ina von Pickartz (FNV), Henrij Duinkerken (SBB), Anita Wink (SBB), Marco Schonewille (gemeente Hoogeveen - De Wolden), Marieke Berghuis (kwartiermaker). Daarnaast maken Dorien Wilting-Koops (Menso), Marian Jonker (Leerwerkloket), Kirsten Kamphuijs (UWV), Roosmarie Beets (UWV) en Harry de Groot (functionaris gegevensbescherming) deel uit van het team. (Foto: Klaas Huizenga, Zuidwolde)
Start informatiecampagne
Half september start een landelijke informatiecampagne, bedoeld om iedereen die op zoek is naar werk en hulp, te wijzen op de mogelijkheid contact op te nemen met het RMT om zo de kansen op een (andere) baan te vergroten. RMT Drenthe is bereikbaar via drenthe@hetnoordenwerktdoor.nl.

Voorlichting
In het najaar worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor mensen die (ander) werk zoeken. Verder kunnen belangstellenden begeleiding en loopbaanadvies krijgen, deelnemen aan bedrijfsbezoeken en zich laten (om-)scholen, bijvoorbeeld via praktijkleren in het mbo. Ook voor financiële vragen, kunnen mensen hulp vragen. Deze dienstverlening is gratis. Ook werkgevers kunnen met vragen terecht bij het RMT.
Perspectief op Werk, de tussenbalans
Met het project Perspectief op Werk (PoW) willen we bereiken dat werkgevers en werkzoekenden in Drenthe elkaar beter weten te vinden, dat er een betere match plaatsvindt en een vitale arbeidsmarkt ontstaat. Het beroepsonderwijs, de sociale partners, werkgevers, gemeenten en UWV werken samen om dit mogelijk te maken. De samenwerking krijgt vorm in projecten en dat levert mooie resultaten op die we graag delen.
 
Scholingsprojecten
Er zijn diverse projecten gericht op scholing. Deze komen duidelijk tegemoet aan een behoefte onder inwoners in zuidwest- en zuidoost Drenthe. Er is onder andere gestart met een groepsgewijze scholing voor beveiliger bij de PI in Ter Apel en voor groenmedewerkers bij Staatsbosbeheer. Voor maatwerk kunnen werkzoekenden en werkgevers een beroep doen op een scholingsvoucher om werk te behouden of te vinden.
 
Statushouders
In de afgelopen (corona) periode zien we dat statushouders achterblijven bij het vinden van werk. Dit wordt deels veroorzaakt door de taalbarrière en cultuurverschillen. Samen met VNO NCW maken we een plan om meer kansen voor statushouders op de arbeidsmarkt te creëren. We gaan bouwen aan een breder netwerk van ondernemers die statushouders een kans willen geven. Waar de taal een barrière vormt, bieden we ondersteuning en de statushouder nemen we mee in de culturele aspecten van werk. Wilt u die kans bieden? Dan komen we graag met u in contact!
 
Mobiliteit
Meestal is werk niet naast de deur en is vervoer nodig om er te komen. Daar waar mobiliteit een belemmering vormt in het behouden of krijgen van een baan, zoeken we samen met de werkgever een oplossing. Inmiddels hebben we zo’n 100 mensen hierbij kunnen helpen met bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, scooter, rijbewijs of het vergoeden van reiskosten.
 
Samenwerking
Samenwerking zorgt voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen. De virtuele banenbeurs Zoo werkt ’t en persoonlijk contact vanuit PoW & VNO-NCW met 130 werkgevers over het in dienst nemen en houden van kwetsbare medewerkers dragen hier veel aan bij. Het resultaat is dat we elkaar nu veel beter weten te vinden. Die verbindingen zijn niet voor iedere werkgever zichtbaar. Wil je als werkgever weten wat samenwerking voor je bedrijf kan betekenen, neem dan contact op met Werkgeversservicepunt Drenthe, e-mail: info@wspdrenthe.nl of telefoon: 0800 – 0151.
Werkgeversdag 2021
Op donderdag 7 oktober 2021 organiseert Werkgeversservicepunt Drenthe de Werkgeversdag, in theater De Tamboer te Hoogeveen. Deze dag organiseren wij speciaal voor werkgevers. Een dag om elkaar te ontmoeten en inspireren. Het thema van deze dag is: 'Succesvol ondernemen, mensen maken het verschil'. Speciale gast is Annemarie van Gaal, ondernemer en investeerder.  

Heeft u zich al aangemeld? Super dat u er bent! Heeft u de uitnodiging gemist? Aanmelden kan nog tot uiterlijk 1 oktober 2021.

Meer informatie met de mogelijkheid tot aanmelden: Uitnodiging Werkgeversdag WSPD 7 oktober 2021



 
Aankomende evenementen
 
5 oktober 2021
Online Banenmarkt Drenthe

7 oktober 2021 
Werkgeversdag 2021
E-mail: info@wspdrenthe.nl - Telefoon: 0800-0151 - Website: www.wspdrenthe.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook
Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) is een samenwerking binnen de Arbeidsmarktregio Drenthe waarin de accountmanagers van verschillende gemeenten, UWV en Sociale Werkbedrijven samenwerken: 
Copyright © 2021 Werkgeversservicepunt Drenthe, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp