Gaan met die BAAN!

02-10-2018 421 keer bekeken 0 reacties

In het kader van het project BAAN gingen werkzoekenden begin augustus op speeddate bij verschillende uitzendbureaus. Project BAAN legt het initiatief om een baan te vinden meer bij werkzoekenden. Wie initiatief neemt is immers gemotiveerd. Tegelijkertijd vraagt de gemeente werkgevers wat zij nodig hebben om mensen aan te nemen. Project BAAN is een van de projecten van het team Actief voor Werk.

Vanuit project BAAN worden verschillende initiatieven ontwikkelt die faciliterend zijn in het bij elkaar brengen van vraag- en aanbod. Het speeddaten is 1 van deze initiatieven. De speeddates blijken een groot succes. Vier werkzoekenden konden de volgende dag al aan de slag bij een grote werkgever in Coevorden. Fulltime èn voor langere tijd.

Zeven andere kandidaten starten na de zomer met de verschillende  opleiding-/voorschakeltrajecten. Bijvoorbeeld voor CV ketelmonteur, schilder, bakker en vrachtwagenchauffeur. Als werkzoekenden dit traject doorlopen, hebben zij gegarandeerd een baan.  

Certificaten
Voor veel banen is een VCA-certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) een vereiste. Het zorgt ervoor dat zowel werkgevers als werknemers bewust zijn van de gevaren om zich heen. Daarnaast geeft VCA certificering een duidelijke indicatie dat een bedrijf aan veiligheidseisen voldoet en dat de werknemer op de hoogte is van de veiligheidsregelgeving. Voorafgaand aan de speeddates hebben de meeste werkzoekenden die bij de speeddate aanwezig waren hun VCA  en/of hef- en/of reachtruckcertificaat gehaald.

Gemeente denkt innovatief en creatief
De aanwezige partijen United Work, Vaktechniek Noord, Manpower, Timing en  Dit Personeel kijken ook tevreden terug op de speeddates. “We merkten duidelijk dat werkzoekenden geactiveerd worden vanuit de gemeente”. Ze zijn echt gemotiveerd om aan de slag te gaan. Het mooie is dat de verantwoordelijkheid bij de werkzoekenden ligt. Als zij willen, dan gebeurt er ook iets! Werkzoekenden en werkgevers hebben in het kader van dit project bij de gemeente aangegeven waar ze behoefte aan hadden. Daar is de gemeente op ingesprongen door bijvoorbeeld cursussen en trainingen aan te bieden. Een innovatieve en creatieve manier van denken van de gemeente Coevorden. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking. De eerste resultaten zijn er al.”

Wil jij ook aan de slag?
Heb jij een uitkering van de gemeente Coevorden én  wil je  graag aan het werk? Meld je dan bij het team Actief voor Werk bij projectleider Maaike Borgman,  telefoon 14 0524. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bekijken!

Wat is project BAAN?
Project BAAN legt het initiatief om een baan te vinden vooral bij de werkzoekenden zelf. Zij moeten vooral zelf gemotiveerd zijn om werk te krijgen, waarbij de intrinsieke motivatie van de werkzoekenden voorop staat. De gemeente ondersteunt  de werkzoekenden in wat zij nodig hebben. Ook  is de gemeente in gesprek met werkgevers over wat die nodig hebben als het gaat om hun personeelsbehoefte. In deze tijd, van schaarste aan de aanbodkant van de arbeidsmarkt, moeten we met elkaar creatief zijn. Project BAAN is  dé kans voor werkzoekenden die misschien al langere tijd niet meer werken om een baan te krijgen.

07 september 2018/by m.bosscher/

0  reacties