Dag van de 1000 Voorbeelden

20-03-2019 347 keer bekeken 0 reacties

Op 14 maart namen de gemeenten Midden Drenthe, Hoogeveen en De Wolden samen met Stark 20 kandidaten met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt mee op tour geweest langs 5 bedrijven in de omgeving.

Dat gebeurde in het kader van de Dag van de 1000 Voorbeelden; een dag waarop ondernemers die inspireren op dit terrein in het zonnetje gezet worden.

De bustour ging langs de bedrijven Dolmans Landscaping, Wadudu Insectencentrum in Beilen, Wapen van Schotland, Pm in Dedemsvaart en Klaver Fiets systemen te Hoogeveen .  Bij deze bedrijven kregen kandidaten informatie over de productieprocessen binnen deze bedrijven en over functies en taken die voor hen beschikbaar zijn. Al deze bedrijven hebben ruime ervaring opgedaan met het begeleiden  in dienst nemen van  een kandidaat met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Doel van onze tour is natuurlijk goede voorbeelden aan kandidaten laten zien , maar vooral ook een werkgever laten kennis maken met onze kandidaten die nog een voor  hen geschikte of passende baan zoeken.   Ervaring heeft geleerd dat kandidaten juist door te ervaring een beeld krijgen van het werk hetgeen achter de voordeur van  een bedrijf gebeurt.  Met grote  belangstelling werd er geluisterd naar de informatie die er tijdens de  4 rondleidingen bij de bedrijven werd gegeven .

De verantwoordelijk wethouders van de gemeenten en  de directeur van Stark  namen ook deel aan een rondleiding. Zij boden namens de ondernemers een attentie aan voor het geven van het goede voorbeeld.

Zowel door de werkgevers als de kandidaten is de tour als zeer succesvol ervaren Inmiddels zijn er voor
4 kandidaten vervolg gesprekken gepland die mogelijk een passende baan gaan opleveren.

 

0  reacties