Inspiratie op de Dag van de 1000 Voorbeelden.

19-03-2019 255 keer bekeken 0 reacties

In heel Nederland worden op de Dag van de 1000 Voorbeelden werkgevers in het zonnetje gezet die aandacht hebben voor mensen met een arbeidsbeperking.

Doel is om andere werkgevers te inspireren en werkzoekenden te attenderen op de mogelijkheden bij de werkgevers. Team Actief voor Werk van de gemeente Coevorden haakte aan. Ze organiseerden, samen met de collega's van de gemeente Emmen, een tour langs bedrijven die extra aandacht hebben voor mensen met een arbeidsbeperking.

De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. Zij willen bedrijven ondersteunen zodat we kunnen inzetten op een arbeidsmarkt waarin iedereen zijn of haar talenten en capaciteiten kan benutten. Op 14 maart hebben de collega's van de gemeente Coevorden en gemeente Emmen de verbinding gelegd tussen werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking. 

Achter de schermen
In samenspraak met de werkzoekenden zijn werkgevers gekozen waar de werkzoekenden graag een blik achter de schermen willen werpen. De groep werkzoekenden ging langs Plopsa-Indoor Dalen, Wildlands Emmen, La Place Emmen en Treant (de Holdert) in Emmen. Wethouder Joop Brink was bij de atrap in Plopsa-Indoor. De tour werd door werkzoekenden en de werkgevers als een zeer leuke dag ervaren. Het heeft de werkzoekenden nieuwe inzichten gegeven. Ze wisten niet dat er zoveel diversiteit was in de functies binnen de bedrijven. Een aantal werkzoekenden hebben die dag hun CV’s achtergelaten bij de werkgevers.
Daarmee is de eerste stap gezet!

 

0  reacties