Dag van de 1000 Voorbeelden in de gemeente Borger-Odoorn

14-03-2019 290 keer bekeken 0 reacties

Op 14 maart was het weer de Dag van de 1000 Voorbeelden.

Op de Dag van de 1000 Voorbeelden bezoekt de regisseur werk van het sociaal team Borger Odoorn samen met werkzoekenden werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking kansen bieden. In de gemeente Borger-Odoorn begon deze dag met een bezoek aan Royal Goedewaagen in Nieuw Buinen. Hier kreeg de groep uitleg over de werkzaamheden met aansluitend een rondleiding binnen dit bedrijf. Het bezoek werd afgesloten in het keramisch museum.

Daarna werd de groep gesplitst; een aantal werkzoekenden ging naar Roompot vakantiepark Lunsbergen en de rest ging naar Ees voor een bezoek aan Daltonschool Ees, een van de scholen van Openbaar primair onderwijs van Borger-Odoorn.

Bij Roompot vakantiepark Lunsbergen kregen de bezoekers onder het genot van een kop koffie of thee uitleg over het ontstaan van het park, de faciliteiten op het park van Lunsbergen en de verschillende werkzaamheden op het park. Het was een enthousiast verhaal waar voor een aantal werkzoekenden binnenkort een vervolg aan wordt gegeven.

De andere werkzoekenden werden warm ontvangen op de Daltonschool in Ees. Zij kregen uitleg gegeven over het Dalton onderwijs, de werkzaamheden die daar uitgevoerd worden en een rondleiding binnen de school.

Ter afsluiting ging de hele groep samen lunchen bij  restaurant De Weme  in Borger. De deelnemers hebben deze dag ervaren als leuk en leerzaam.

 

0  reacties