Werkgeversservicepunt Drenthe organiseert Werkgeversdag

04-10-2018 2187 keer bekeken 0 reacties

Speciale gast is Adjiedj Bakas, trendwatcher des vaderlands

Werkgevers leveren een belangrijke bijdrage aan een gezonde regionale economie. Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) ondersteunt werkgevers bij hun vragen op het gebied van werk en medewerkers. Op 8 november vanaf 15.00 uur organiseert WSPD een Werkgeversdag in in het Bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen. Bedoeld om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

Trends geven de richting aan

Speciale gast tijdens het event is Adjiedj Bakas. Bakas wordt ook wel de Trendwatcher des Vaderlands genoemd. Hij beschrijft hoe de samenleving, de economie en het leven van mensen gaan veranderen op basis van de trends die hij signaleert. Het levert interessant informatie op waar ondernemers hun kansen uit kunnen ontdekken.

Workshops over kansen en ondernemerszaken

De workshops worden in twee rondes gegeven. Een toelichting op de workshops is hier te lezen. Deelnemers kunnen twee workshops kiezen uit de volgende onderwerpen:

  1. Afspraakbanen
  2. Arbeidsrecht
  3. Psychisch belemmerden                                             
  4. Duurzame inzetbaarheid
  5. Statushouders
  6. Arbeidsmarktontwikkelingen

De dag wordt rond 18.00 uur afgesloten met een stamppotbuffet.

Aanmelden

Deelnemen is gratis. Werkgevers kunnen zich aanmelden via deze link.

Arbeidsmarktregio Drenthe

De Arbeidsmarktregio Drenthe bestaat uit de gemeenten Midden-Drenthe, Coevorden, Hoogeveen, Borger-Odoorn, Emmen en De Wolden en UWV. Samen met de SW-bedrijven Alescon en de EMCO-groep leveren zij een bijdrage aan het oplossen van lokale arbeidsmarktvraagstukken. Vanuit Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) geven ze samen vorm aan de werkgeversdienstverlening. De accountmanagers van WSPD werken samen met werknemers- en werkgeversorganisaties aan bijvoorbeeld het realiseren van afspraakbanen voor mensen met een arbeidsbeperking en is er een gezamenlijke aanpak opgesteld voor het bestrijden van jeugdwerkloosheid.

0  reacties